Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу не крие своето желание да назначи Рамон Родригес Вердехо – Мончи за нов спортен директор на клуба, твърди „Mundo Deportivo“.

Бъдещето на техническия секретар Роберт Фернандес продължава да бъде неясно, след като договорът му с Барселона изтича в края на месеца, а той все още не го е подновил.

 На този етап обаче изглежда изключително трудно Барселона да привлече Мончи, тъй като той има действащ договор с Рома и каталунците ще трябва да платят много сериозна компенсация на италианския клуб, за да го вземат.

Самият Бартомеу се е свързал с Мончи и на два пъти е разговарял с него. Президентът на Барселона е бил изключително категоричен в предложението си към спортния директор на Рома, твърди радио „Каталуня“.

Президентът на Рома Джеймс Палота обаче няма да иска да изпусне по такъв начин Мончи, който е основополагаща част в новия проект на клуба. Бившият спортен директор на Севиля бързо си спечели привърженици в италианската столица с работата си, а още повече, след като отборът игра и полуфинал в Шампионска лига.

Другият вариант за заместник на Роберт Фернандес е Андреа Берта. Италианецът в момента работи в Атлетико Мадрид. В Барселона имат много високо мнение за Берта, но до този момент с него не са водени преговори.

С най-малки шансове за поста към момента изглежда е Жорди Кройф.