Бари елиминира Зюдтирол в полуфиналните плейофи в Серия Б и е само на два мача от мечтаното завръщане в елита на италианския футбол за първи път от 2011 година. “Бианкоросите” се наложиха в реванша на “Сан Никола” с 1:0 и продължават напред благодарение на по-предното си класиране в редовния сезон. Първата среща бе спечелена със същия резултат от Зюдтирол. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SSC Bari (@sscalciobari)

Над 50 000 фенове подкрепиха Бари, а единствения гол в двубоя отбеляза Леонардо Бенедети в 70-ата минута. Съставът на Микеле Миняни игра цяло второ полувреме с 10 човека заради червения картон на Джакомо Ричи, но успя да стигне до скъпоценния успех. 

Зюдтирол разчиташе на минималния си аванс от първия мач и не отправи нито един точен удар към вратата, пазена от Елиа Каприле. Уалид Шедира на два пъти пропусна да открие за Бари, но домакините останаха в намален състав секунди преди края на първата част, когато Ричи задържа откъсващия се Марко Курто. Мачът беше удължен с близо 10 минути заради спиране на прожекторите, но Бари удържа преднината си.
 
Във финала на плейофите Бари ще срещна победителя от двойката Каляри - Парма. В първата среща бившият тим на Кирил Десподов се наложи с 3:2, а реваншът е днес.