Полузащитникът на Интер Николо Барела доста ясно показа какво е настроението в съблекалнята по отношение на наставника Антонио Конте. Италианският национал описа специалиста като вдъхновение за всички в съблекалнята, а лично той изрази готовност „да умре”, ако треньорът поиска това от него.

В неделя „нерадзурите” ще се сборят с отколешния враг Ювентус в Дерби д’Италия, където Конте стартира поредицата от 8 поредни скудети. Специалистът донесе първите 3 от серията, но след това си тръгна заради разногласия с ръководството по отношение на трансферната политика.

„Конте има различно поведение спрямо повечето треньори. Начинът, по който говори с теб, ти носи нещо ново”, заяви Барела пред „Гадзета дело спорт”.

За 22-годишния италианец това ще бъде първо участие в мач от подобен характер, затова той вярва сляпо на наставника си. „Аз съм готов да умра за него и това се отнася за всичките му играчи. Това прави разликата. Ще се оставим да ни убият заради този треньор. Нали сте виждали как отборите му тичат по време на мач? Не е само заради фитнес подготовката, а заради посланието, което той поставя в нашите глави.”

„Конте и Роберто Манчини (селекционерът на Италия – б.р.) имат различни тренировъчни методи и тактики. Двамата много си приличат по отношение на увереността, която предават на футболистите, както и във фокуса върху силните и слабите страни на противника. Така винаги знаем какво трябва да правим на терена.”

„Загубата ни с 1:2 от Барселона беше наистина трудна за преглъщане, по-скоро заради съдиите, отколкото заради резултата. В този мач доказахме кои сме и какво можем да постигнем. В течение на 65-70 минути доминирахме над Барселона, най-силния отбор в света.”

„Една победа щеше да предизвика по-гръмки заглавия и да усили нашето послание, но остава фактът, че показахме характер. Тази нощ беше важна за нашето развитие”, добави Барела.