Марио Балотели разкритикува действията на италианските власти в борбата срещу коронавируса. Нападателят на Монца изригна в профила си в Инстаграм.
 
„Италия е Италия, какво друго да кажа? Може да е най-красивата държава в света, но е в упадък заради няколко души. Нямам нито десни, нито леви възгледи. Никога не съм имал политически убеждения. Но броят на коронавирусните инфекции отново се увеличава и наистина не разбирам защо трябваше да прекараме Коледа и Нова година по този начин. Пак ни заключиха и някой може ли да ми обясни какъв вид червена зона е това?
 
Сега броят на инфекциите е почти два пъти по-висок от обикновено. Всички тези усилия ... за поредно заключване? Не могат ли тези, които ръководят Италия, да управляват страната честно и нормално?", написа Балотели в Инстаграм.
 
От началото на пандемията на коронавирус в Италия са установени почти 2,5 милиона заболели, като повече от 84 хиляди души са загинали.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.