Полузащитникът на Милан Тиемуе Бакайоко за пореден път посочи треньора Дженаро Гатузо като големия лидер в съблекалнята. Французинът, който играе при „росонерите” под наем от Челси, заяви, че легендарният италианец е съумял да му придаде своя боен дух въпреки трудното начало на взаимоотношенията им.

24-годишният Бакайоко беше пратен на „Сан Сиро” след не особено впечатляващ дебютен сезон в Челси. Милан разполага с опция за откупуването му, а в първите месеци от престоя на халфа в Италия не изглеждаше така, сякаш „росонерите” имат много поводи да мислят за постоянен трансфер.

Впоследствие обаче Бакайоко вдигна значително нивото си, като в момента никой не помни жестоките критики, на които Гатузо го подложи след 2:3 срещу Наполи в първия шампионатен двубой за сезона.

„Първите седмици не бяха съвсем наред”, заяви Бакайоко. „Всички ме приветстваха добре, условията бяха добри, за да покажа какво мога.”

„Понякога си мислиш, че адаптацията ще бъде бърза и ще можеш да играеш на 100 процента от самото начало. За жалост, нещата не се развиха така и феновете не бяха много мили с мен. Моята връзка с треньора? Не ми харесваше какво говори.”

„Няма да се връщам назад, но имаше някои жестоки думи… Особено след като играх 20 минути в първия си мач, той беше много директен. Не ми хареса, казах му го, а сега ситуацията е много по-добра. Опознах неговия характер. Гатузо е войн като мениджър и като човек. Той искаше да предаде този дух на мен, защото очевидно преди не съм го имал в себе си.”

„Този боен дух вече го усещам. Сега Гатузо ми е като баща. Нашите взаимоотношения са страхотни. Говорим си за всичко. Да имам такава връзка с мениджъра е просто страхотно”, допълни Бакайоко.