Рома надви Фиорентина с 3:1 на своя стадион “Олимпико” в Рим в мач от първия кръг на Серия “А”. Хенрих Мхитарян в 26-ата минута даде аванс на столичани в резултата. В 60-ата минута Никола Миленкович изравни. В 64-ата Жордан Верету стана автор на втория гол за домакините, а в 80-ата отново той направи резултата 3:1, като "подпечата" по този начин успеха на тима си. 

Срещата ще се запомни с двата червени картона в мача - на вратаря на гостите Бартломей Драговски още в 17-ата минута, както и на Николо Дзаниоло от Рома в 51-ата. Другото, което направи впечатление, бе това, че в няколко случая ВАР трябваше да се намесва и крайните решения след консултациите със системата за видеоповторения бяха все в полза на "вълците" от Вечния град.

Фиорентина се държеше доста добре на терена, но в 17-ата минута гостите получиха тежък удар, тъй като останаха с 10 души на игралното поле. Полският страж Бартломей Драговски реши да излезе далеч напред, за да пресече подаване към Тами Ейбрахам, но това доведе до падане на английския нападател и нарушение извън наказателното поле, както и до червен картон на вратаря. ТВ повторенията показаха минимален контакт, като Ейбрахам се възползва по най-добрия начин от ситуацията и Рома получи сериозно предимство, след като решението бе потвърдено след използване на ВАР.

В 24-ата минута халфът Лоренцо Пелегрини пробва удар от движение от опасна за Фиорентина позиция, но на изпълнението му липсваше точност.

Две минути по-късно Хенрих Мхитарян изпрати топката във вратата, но попадението първоначално бе отменено заради засада. Арменецът получи топката от Ейбрахам в много удобна позиция пред противниковата врата и с хладнокръвен удар по земя я насочи в мрежата, но голът бе отменен. След консултация на арбитъра с ВАР бе преценено, че защитник на Фиорентина е покрил засадата и голът бе зачетен.

Шест минути след паузата Николо Дзаниоло получи втори жълт, съответно червен картон, което вдъхна надежди на Фиорентина, тъй като вече и двата тима бяха с равен брой играчи на терена. 

В 55-ата минута сръбската звезда на Фиорентина Душан Влахович имаше доста добър шанс да изравни резултата, след като овладя чудесно топката в наказателното поле на Рома, обърна се и стреля, но Руи Патрисио се намеси брилянтно и спаси. Малко след това и Ерик Пулгар тества Патрисио, а португалецът направи поредното си спасяване в срещата.

Опитите на гостите да достигнат поне до равенство даде резултат в 60-ата минута, когато Никола Миленкович бе изпуснат от защитата на Рома в наказателното поле и с шут отблизо сръбският бранител опъна мрежата зад Руи Патрисио.

В 62-ата минута пък Тами Ейбрахам бе много близо до гол за 2:1, но нападателят уцели напречната греда с глава след подаване на Лоренцо Пелегрини. В 64-ата минута пък бившият халф на Фиорентина Жордан Верету изпрати топката във вратата, но попадението първоначално бе отменено заради засада на Ейбрахам по-рано в атаката. След преглед на ситуацията с ВАР обаче решението бе променено и голът бе зачетен - 2:1 за "вълците".

В 80-ата минута домакините сътвориха хубава атака, при която Верету се оказа в много изгодна позиция след чудесен пас на резервата Елдор Шомуродов. Френският халф не сбърка и бе точен за 3:1, с което на практика почти "уби" интригата в срещата.

До края на мача самият Шомуродов имаше прекрасен шанс за 4:1, но не се възползва, а Влахович можеше да реализира гол за Фиорентина. Резултатът обаче остана непроменен и Рома започна успешно новия сезон в Серия "А", макар че на моменти воденият от Моуриньо тим не показваше особено убедителна игра.