Аталанта победи като гост Лацио с 2:0 в ключов мач за топ 4 от 22-ия кръг на Серия "А". Головете за вкараха Давиде Дзапакоста (23) и Расмус Хойлунд (65).Така бергамаските събраха 41 точки и се изкачиха на третото място в класирането, Лацио е шести с 39 точки.
Още от началните минути гостите създаваха по-интересните положения, като в 7-ата минута Проведел трябваше да прави спасяване след изстрел на Купмайнерс, а в 21-вата минута стражът отново трябваше да се намесва след изстрел на Лукман, като и гредата помогна да не се стигне до гол.
 
В 24-ата минута бергамаските все пак материализираха превъзходството си. Дзапакоста овладя на ъгъла на наказателното поле и с красив диагонален удар заби кълбото в мрежата за 0:1.
 
Междувременно Лацио по-рядко стигаше до добри възможности, но на два пъти Чиро Имобиле не успя да се разпише, макар да бе останал очи в очи с вратаря на съперника.
 
Пропуските на домакините бяха наказани в 65-ата минута, когато датчанинът Хойлунд засиче отблизо остър пас на Лукман във вратарското поле за 0:2.