Италианският елитен клуб Аталанта е много активен на трансферния пазар тази седмица, след като в рамките на два дни успя първо да продаде Жереми Бога на френския Ница, а получените пари да инвестира в привличането на нападателя Ел Билал Туре от Алмерия.

Според Sky Sport Italia, Sportitalia, Calciomercato.com и още много медии на Апенините, двете сделки напрактика са приключени и ще бъдат съобщени в рамките на следващите 24 часа. Аталанта беше отхвърлила първоначалната оферта от Ница за Бога, но тя беше увеличена до 18 милиона евро плюс 2 милиона евро бонуси, се прие на "Гевис Стейдиъм" тази вечер.

Част от парите ще бъдат платени за нападателя Ел Билал Туре от Алмерия, който има в договора си освобождаваща клауза от 40 милиона. "Скай Спортс Италия" твърди, сделката тук ще бъде на значително по-ниска цена от около 30 милиона. 21-годишният национал на Мали се присъедини към Алмерия от френския Реймс преди година за 8 милиона евро и вкара седем гола в 21 мача в Ла Лига.

СпортИталия допълва, че казусът с нападателя Расмус Хьойлунд вече се превръща в напълно самостоятелен проблем, но не е ясно дали Аталанта ще се нуждае от свежи пари или от такива, за да покрие границите на финансовия баланс. 20-годишният датчанин се продава за 86 милиона от европейската валута, въпреки изиграните по-малко от 90 мача за клуба. Но мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг го иска много в състава си и се предполага, че ръководството на "червените дяволи" трябва да намери вариант да му го осигури.