Аталанта е обявил цена за защитника Джорджо Скалвини. Има огромен интерес към младият италианец от страна на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид. Според информациите бергамаските няма да се разделят с таланта за по-малко от 60 млн. евро. Централният защитник отдавна е свързван с всички италиански грандове - Ювентус, Интер и Милан, но винаги се е знаело, че бързото му усъвършенстване ще направи цената може би непосилна за тях.

Трансфер през януари остава изключително малко вероятен, но трансферният експерт на Sportitalia Алфредо Педула твърди, че Аталанта би бил готов да изслуша всяка висока оферта.

Скалвини е продукт на плодотворната младежка академия на Аталанта. Той навърши 20 години едва миналия месец, а договорът му с клуба от Бергамо е до юни 2028 г.

Манчестър Юнайтед вече знае много добре, че директорите на Аталанта са склонни да сключват трудни сделки, тъй като миналото лято задържаха исканата цена за Расмус Хойлунд и в крайна сметка го продадоха за 74 млн. евро плюс още 9,6 млн. евро под формата на допълнителни суми.