Аталанта победи Рома на "Олимпико" след гол на Джорджо Скалвини в 35-тата минута.

17 снимки

Мачът започна предпазливо и за двата отбора, като те повече се стрямаха да не допускат грешки в защита, отколкото да рискуват в предни позиции. В 35-тата минута Расмус Хойлунд подаде страхотно на Джорджо Скалвини, който преодоля вратаря с удар от границата на наказателното поле и отбеляза, за да изведе Аталанта напред в резултата. В 40-тата минута Николо Дзаниоло се строполи в наказателното поле, но съдията даде сигнал, че дузпа няма. Така на полувремето Аталанта се оттегли с гол аванс срещу отбора на Рома.

През второто полувреме страстите взеха връх. Рома на няколко пъти имаха претенции за дузпа, които съдията не уважи, а кулминацията дойде в 57-мата минута, когато Жозе Моуриньо влезна почти на терена и след обидни реплики към съдията бе изгонен с червен картон. Рома опитваха да пренесат играта в наказателното поле на Аталанта, но гостите бяха добре подредени и се наблюдаваха главно удари отдалече. Гостите от Бергамо успяха да издържат, макар и в последните 10 минути да бяха поставени под огромен натиск след серия от удари на Рома, и успяха да измъкнат трите точки.

С тази победа Аталанта оглавява класирането в Серия А със 17 точки след седем мача, докато Рома е на шеста позиция с актив от 13 точки.