Помощник-треньорът на Масимилиано Алегри - Марко Ландучи, е заплашен от наказание заради своя груба реплика към противниковия наставник Лучано Спалети след загубата на Ювентус с 0:1 от Наполи, пише “Ла Стампа”.

След края на двубоя Ландучи, бесен от някои съдийски решения, казал на стоящия на метър от него Спалети: “Плешиво к*пеле, ще ти изям сърцето”. Треньорът на неаполитанците не му отвърнал и вместо това се запътил към съблекалнята на своя отбор.

За съжаление на асистента на Алегри обаче тези обидни думи са били чути от цели четирима членове на прокуратурата на Италианската футболна федерация в Торино. Един от тях дал “пълни, ясни и недвусмислени” показания за случилото се пред Дисциплинарната комисия, които заедно с доклада на главния рефер Микаел Фабри днес ще бъдат разгледани от спортния съдия Джерардо Мастрандреа.

В получените документи са споменати и скандирания срещу президента на федерацията Габриеле Гравина, както и такива за териториална дискриминация срещу неаполитанците, което може да доведе до санкция и за Ювентус.