Българският защитник Валентин Антов официално бе представен в италианския отбор на Болоня. Антов говори пред медиите, на които призна, че се старае да "чете" максимално добре играта. Бранителят акцентира, че иска да докаже в Италия, че в България има още добри футболисти и да се развива, за да помогне на "рособлу" с представянето им.

„Аз съм централен защитник, това е моята позиция на терена. Смятам за себе си като интелигентен играч, който умело може да „чете” играта. Идвам от България – страна с голяма футболна история. Искам да покажа на Италия, че още имаме добри футболисти и да продължа да се развивам възможно най-добре”, започна Антов при представянето си в Болоня.

„Не мисля, че има един играч, който да е мой идол, но разбира се, че харесвам всички добри играчи. Мога да науча много от всички, а в историята играх с бранители, от които научих много. Мисля, че Болоня е стъпка напред и е пълно с играчи, от които мога да се поуча”, продължи българинът в Болоня.

„Гледам много играта на Матайс Де Лихт, който е млад и дойде в Италия от друга страна. Има разлики в стиловете ни, но мога да се мотивирам от него и да сбъдна мечтите си чрез работа. През повечето време тренирам и винаги съм до футбола. Когато имам време за почивка, прекарвам го с приятелите си и гледам телевизия”, продължи Антов.

„Старая се да премислям ситуациите преди да се случат. Може би трябва да бъда по-експлозивен в първите метри и трябва да съм по-бърз, но ще го подобря това с качеството на треньорския екип на Болоня. Дори преди да знам, че ще дойда в Серия А, аз гледах шампионата – един от най-добрите в света. Знам, че е много здрава физическа лига и тактическа, но съм готов за това. Нуждая се време да се интегрирам, но ще дам най-доброто от себе си да стане това по-бързо. Вярвам, че ще получа помощ от всички и нямам търпение да се запозная с всички в клуба. Болоня е перфектното място, на което има много млади играчи, които да израстват. Никога не е имало друг вариант да откажа тази оферта. Искам да благодаря на предишния ми клуб, тъй като ми помогнаха за това. Не ме спряха и благодаря на всички треньори и скаути, които са ме гледали тук и ми дават този шанс. Най-важното нещо е да се утвърдя тук, да си намеря мястото в отбора след здрава работа. Щастлив съм да бъда в Италия и ще помогна с всичко за отбора”.

„През по-голяма част от кариерата ми съм играл в схема четирима защитници, но последните месеци в ЦСКА играхме с трима централни бранители и се чувствах добре. Това е решение на треньорите за отбора. Ако те искат да играят с трима или четирима, то аз съм добре с двата варианта. Всичко около сделката се случи много бързо. Разбрах малко късно, беше бързо решение и всичко трябваше да се случи веднага. Grazie”, завърши Валентин Антов.