Треньорът на Интер Антонио Конте се извини за неприличния си жест към президента на Ювентус Андреа Аниели. Двамата влязоха в задочен спор след полуфинала за Купата на Италия между двата тима завършил при резултат 0:0, след който "бианконерите" се класираха за финала в надпреварата.

"Искам да говоря само за футбол, така че преди да започнем, ще кажа това: Извинявам се, защото реагирах по грешния начин на това, че бях обиждан. Можех да реагирам по различен начин и ако го бях сторил, това щеше да е по-положително. Съжалявам, това ще ми послужи като урок за бъдещето. Обидите и провокациите не трябва да са извинение, тъй като не биваше да отговарям по този начин", заяви Конте.

"Всички видяха какво се случи на стадиона и това е важното за мен. Като треньори, играчи и президенти, ние сме длъжни да служим за пример и затова трябваше да реагирам на обидите и провокациите по различен начин, може би с палец нагоре или аплодисменти, за да покажа, че съм чул казаното по мой адрес, но отговорът ми щеше да е по-позитивен. Казвайки всичко това, сега трябва да се концентрираме върху мача", заяви Конте", добави още той.