Антонио Конте се приближава до треньорския пост в Наполи, пишат медиите в Италия. Отборът изпрати разочароващ сезон, след като спечели титлата през миналата година, неаполитанци завършиха 10-и в Серия А през настоящата кампания.

Освен тов Наполи игра под ръководството на трима различни треньори, след като Лучано Спалети напусна тима, за да поеме националния отбор на Италия след шампионския сезон. Руди Гарсия води тима за шест месеца, но той бе уволнен през ноември. След това на поста застана Валтер Мадзари, който изкара 4 месеца в клуба, а в началото на тази календарна година Франческо Калцона бе назначен за старши треньор.

Сега от ръководството на клуба искат да започнат начисто през новия сезон и да оставят зад гърба разочароващото си представяне от сезон 2023/24. Така Наполи се е насочил към Антонио Конте. Според Sky Sport Italia Конте има предимство пред Джан Пиеро Гасперини, който спечели Лига Европа с Аталанта. 

Конте не е работил от март 2023-а година, когато се раздели с Тотнъм. Другият спряган за треньор на Наполи е Стефано Пиоли, който преди дни бе освободен от Милан.