Нападателят на Милан Анте Ребич просто чакаше възможност, за да се докаже и обясни колко голямо значение има за него пристигането на Златан Ибрахимович в клуба, но все още не може да каже нищо за своето бъдеще.

Хърватинът е под наем при „росонерите“ за срок от две години, след размяната с Андре Силва, който премина в Айнтрахт Франкфурт. Но през януари престоят му на „Сан Сиро“ изглеждаше предопределен, след като игра много малко с фланелката на тима.

Въпреки това, след идването на Стефано Пиоли и трансформацията на схемата, Ребич и Ибрахимович заформиха добър дует и хърватинът се отчете със седем попадения във всички турнири.

27 снимки

„Най-накрая имах възможността да играя в няколко мача поред и успях да покажа какво мога. Възползвах се максимално от този момент“, каза Ребич пред „Гадзето дело Спорт“.

„Очаквах тази форма, защото играх последните три сезона практически без прекъсване и се справих много добре. Само чаках възможността да се докажа в Милан и големият ми шанс дойде срещу Удинезе“, добави още той.

Въпреки промяната в представянето и резултатите, треньорът Стефано Пиоли е спряган за напускане на „Сан Сиро“

„Не зависи от мен. Ако бъда честен, винаги съм вярвал в себе си. Пиоли ми даде възможност да играя няколко мача поред и се опитах да се възползвам максимално от това. Загубихме твърде много точки в началото на сезона, но мисля, че този отбор има качествата да се стреми към нещо високо, защото видяхме, че можем да се преборим с всеки противник. Всичко зависи от нас“, каза хърватинът.

Бъдещето на неговия партньор Златан Ибрахимович също е неясно, тъй като договорът му изтича в края на сезона.

„Много е рано да се говори за бъдещето, защото това, което се случва сега около нас ни показва, че не можем да си правим планове за живота. Ще трябва да изчакаме и да видим. Ибрахимович е много важен футболист за Милан и със сигурност една от най-важните фигури в историята на италианския футбол. Неговият характер и присъствие в съблекалнята наистина помагат на отбора. Има толкова много качества и ни помага да подобрим нашата игра“, сподели Ребич.