Първоначално Ромелу Лукаку бе оставен на пейката срещу Порто от треньора на Интер Симоне Индзаги, като главният изпълнителен директор на клуба Джузепе Марота каза, че белгиецът "има 103 кг", които трябва да носи на раменете си и  трябва да бъде физически здрав", когато обсъждаше решението преди първия мач от осминафиналите на Шампионската лига.

Лукаку бе вкаран в 58-ата минута и в края на мача донесе победата на Интер. Той вкара инстинктивен рикошет от собствения си удар с глава, който удари гредата, и Тиери Анри беше впечатлен от цялостния му принос.

"Много съм щастлив за Ром. Той изглежда по-здрав, изглежда по-слаб, иска го. Мисля, че беше разочарован, че не започна. Единственият отговор, който можете да дадете, е на терена и той го направи. Страхотен удар с глава. Топката влиза вътре, това е, което правиш. Идваш на терена и се опитваш да окажеш влияние, за да си сигурен, че можеш да задаваш въпроси на треньора си – "Следващия път ще бъда ли в стартовия състав?", сподели Анри.

"Имахме дискусия, когато той отиде в Челси и му казах, че ще му е трудно да играе там. Това се случи, заради начина, по който (Томас) Тухел обичаше да играе.. Ром обича да стои там, където е. Захранвай го с положения, играй с него и той ще тормози защитата", добави френският нападател.

Той беше различен тип девет от това, което Тухел искаше. Ще се вмести ли в това, което [Греъм] Потър се опитва да направи? Те се борят достатъчно. И какво иска да прави? Не мисля, че иска да отиде назад. Това е най-важното. Той иска да остане в Интер", завърши Анри.

Борбите на Лукаку са добре документирани и теглото му периодично е критикувано. След успешно преминаване в Интер от Манчестър Юнайтед през 2019 г., той подписа завръщане в стария си клуб Челси в клубна рекордна сделка през лятото на 2021 г. Въпреки това, той беше изпратен отново под наем в Интер. Анри ясно вярва, че дългосрочното бъдеще на 29-годишния играч е далеч от Челси, въпреки че остава да се види дали Интер ще натрупа необходимите пари, за да му предложи постоянен договор.