Треньорът на Ювентус Андреа Пирло похвали Алваро Мората и сподели, че очаква труден мач срещу Лацио в неделя.

„Със сигурност ще бъде страхотен двубой, защото Лацио – Ювентус е приятно да участваш в такъв мач. Ще бъде и трудно, защото „римските орли“ са прекрасен отбор и доказаха това през последните години. Ще бъде вълнуващо. Мисля, че ще излязат в познатата за тях 3 – 5 – 2 с много стегната защита. Те са много добри на контраатака, особено, когато играе Сергей Милинкович – Савич. Ето защо трябва да внимаваме, за да не допуснем технически грешки“, заяви Пирло.

„Имахме няколко интересни насоки по отношение на представянето и начина, по който развиваме атакуващите си действия срещу Ференцварош. Възползвахме се добре от пространствата ни и това е положително. Въпреки че трябва да се подобрим, сме на прав път, играейки различен футбол от този, с който бе свикнал отбора“, добави още той.

„Головете на халфовете са важни и ние работим, за да накараме повече от тях да атакуват като Адриен Рабио и Уестън Маккени. Винаги съм знаел, че Алваро Мората е завършен футболист, а не само в завършващата фаза на играта. Това, което направи в последните мачове не е изненада. Той винаги участва в играта“, каза треньорът на Ювентус.

„Това, което бих искал да видя е отбор, който има повече увереност и е доминиращ. Това може да бъде голяма крачка напред. Страхотно е чувството да бъдеш треньор. Въпреки че започнах постепенно, се почувствах спокойно още от първия ден в тази роля. Това е само началото, така че нещата могат само да се подобрят“, заяви Пирло.