Треньорът на Ювентус Андреа Пирло бе доволен от победата в дербито срещу Торино, но размаха пръст на играчите. "Бианконерите" стигнаха до успеха в заключителните минути на двубоя с късни голове на Уестън МакКени и Леонардо Бонучи.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

"Подобни мачове са по-уморителни когато си футболист, като треньор е по-различно, но победата носи еднаква радост. Когато губим всяко единоборство, става трудно да контролираме мача. Бяхме твърде статични, не нахлувахме в наказателното поле, когато имахме възможност да отправим хубави центрирания. Не е лесно да играше срещу петима защитници. След почивката си спомнихме, че носим ДНК-то на Ювентус, което означава да покажем сърце и себераздаване. След като веднъж притиснахме Торино в собствената му половина, стана по-лесно да пробием. Не всеки може да играе на 100% постоянно, но тези, които влязоха, внесоха нужната решителност, динамика и атакуващ дух, което ни помогна да спечелим", заяви Пирло.

"Когато съперникът се е бетонирал и действа организирано, трябва постоянно да движиш топката и да създаваш пространства. Ние не направихме това през първата част, но го сторихме след почивката. Когато ни липсва сърце, не разиграваме достатъчо бързо и проблемите се трупат. Понякога не е лесно да намериш пролуки с нормални пасове, трябва да си готов и да се сбориш със съперника", добави още той.