Серия А е готова да се върне обратно на терена, дори и с мачове пред празни трибуни. Президентът на Ювентус Андреа Аниели говори днес в Лондон след срещата на върха за FT Business of Football, че е съгласен с решението на италианското правителство:

„Властите трябва да взимат определени решения, а след това клубовете трябва да ги спазват. В този момент трябва да им обществена защита, както винаги е твърдял Ювентус“, заяви Аниели.

„Много уважавам Стивън Жан. Срещнах се с него преди няколко седмици и знам, че споделяме едни и същи приоритети за спешността на коронавируса“, каза президентът на „бианконерите“.

„На вечерята дълго обсъждахме епидемията в Китай и в другите страни. Много го уважавам и знам, че и за него е приоритет опазването на общественото здраве. Клубовете не трябва да предприемат действия, а да спазваме законите“, добави Аниели.

След това силният човек в Ювентус коментира финансовите щети, които отборите ще понесат след мачовете пред празни трибуни:

„В този момент всички трябва да се съсредоточим върху тази спешна ситуация. Всички компании ще бъдат засегнати, пряко или косвено от тази криза. Искам да гледам на тази ситуация с реализъм и следователно да прилагам всички необходими мерки за борба с вируса. Но също гледам и с оптимизъм, защото ще бъде намерено решение“, заяви Аниели.