Наставникът на Наполи Карло Анчелоти нетипично за себе си демонстрира известно раздразнение във връзка с опитите на клуба да привлече Хамес Родригес от Реал Мадрид. Италианецът заяви, че в момента колумбиецът се обсъжда необосновано много в публичното пространство, а сетне добави, че няма представа как стои въпроса с друга трансферна мишена – Ървин Лосано от ПСВ Айндховен.

Снощи „везувиани” отстъпиха с 1:2 от Барселона в приятелски мач и това беше тяхната първа загуба по време на летните проверки. Анчелоти изрази оптимизъм от поведението на своя тим, който е стоял много равностойно срещу испанския шампион. „Хареса ми отборът, момчетата играха с много характер и според това, което показахме в предишни контроли като тези срещу Ливърпул и Марсилия”, анализира италианският тактик.

„Изправихме се срещу отбор, който е известен на всички и който разполага с много качество. Ако не си организиран срещу тях, ще допуснеш гол.”

„В същото време бяхме ефективни и успявахме да запазим ритъма в нашия дрибъл. Може би имахме повече положения в сравнения с Барса. В събота имаме още един мач и сме уверени, че можем да се справим добре срещу един велик тим.”

„Хамес? Твърде много се говори за него, а за Лосано не знам нищо. Пазарът затваря в края на август, така че нека почакаме и ще видим какво ще стане”, добави Анчелоти.