Наставникът на Наполи Карло Анчелоти не смята, че неаполитанците имат утопични шансове за титлата, а напротив – специалистът от Реджо Емилия мисли, че това е мечта за всеки един, който е свързан с Наполи.

Неаполитанците завършиха с рекордните 91 точки през миналия сезон, което е рекорд за отбора, но не бяха достатъчни, за да бъдат пред лидера Ювентус, който финишира с 95.

„Първо идват мечтите, а чак след това може да говорим за утопичните такива. Да смяташ вдигането на титлата за утопия е рисково, особено когато си говорим преди втория кръг в Серия „А”. Отборът ни е балансиран. Разделихме се с играчи, които са важни, но пък и привлякохме такива, които имат голямо качество”, бяха първите думи на Анчелоти на брифинга преди мача с Милан.

„Какво ни липсваше през миналия сезон? Три или четири точки. Трябва да се оглеждаме в тези точки във всеки следващ мач и да ги печелим. Нужна е концентрация, ефективност и групата, която имаме е готова да ни ги доставя. Променихме някои неща, които ще бъдат видни съвсем скоро”, продължи Анчелоти.

Журналист сподели на треньора на Наполи, че колегата му начело на Ювентус Масимилиано Алегри е доверил, че за да триумфираш в Италия са нужни 88 точки, на което Анчелоти отговори: „Не мога да потвърдя тези думи, след като ще има голяма борба в челото на първенството. Интер, Милан, Рома, Лацио, Ювентус са главните заподозрени за титлата. След като имаш повече от пет отбора, то значи, че крайната квота със сигурност ще падне”.

„Срещу Милан трябва да бъдем фокусирани, тъй като срещата е от голяма важност. Искаме да покажем на феновете на какво сме способни и да ги накараме да се чувстват добре, след като чуят последния съдийски сигнал. Трябва да надградим на това, което сторихме през миналия уикенд и да победим. Дали мачът с Гатузо ще е битка между учител и ученик? Не, недейте, това ме прави много стар. Радвам се, когато мои бивши футболисти стават треньори”, сподели Анчелоти с усмивка.

„Нямаме много проблеми с контузии и само Фабиан Руиз е с травма и няма да бъде на разположение за Милан. Той ще се върна да тренира с нас през следващата седмица”, завърши Анчелоти.