Евертън няма борбен дух, след като надеждите им за място в евротурнирите се изпариха, разкри мениджърът на тима Карло Анчелоти, добавяйки, че е все още изненадан от скорошната слаба форма на състава му.

„Карамелите“, 11-ти в таблицата с 45 точки при три оставащи кръга, са извън битката за квалификациите в Лига Европа, и бяха надиграни от Уулвърхемптън с 0:3 в неделя – техният трети последователен мач без победа. „Съгласен съм, последните три мача бяха откровено слаби. Първо, искам да кажа, че нямахме достатъчно време за възстановяване. Второ, загубихме от борбения си дух. Може би, фактът, че е доста трудно да си осигуриш място в Европа, мисля, че играчите изгубиха малко мотивация и концентрация. Останах изненадан“, започна той на днешната си пресконференция преди утрешното домакинство на Астън Вила.

Италианецът очаква реакция срещу борещия се за своето оцеляване тим от Бирмингам. „Това е неприемливо. Очакваме…различно отношение, настройка, характер. Голяма част от ДНК-то на този клуб е, че всеки иска да вижда желание за борба у играчите. Това е най-важната част. Когато няма битка, тогава липсва и ДНК-то на този клуб“, завърши Анчелоти. Защитникът Мейсън Холгейт и полузащитникът Андре Гомеш, които бяха извън игра съответно поради травми на пищяла и глезена, ще се завърнат за двубоя на „Гудисън Парк“, но централният бранител Йери Мина пропуска срещата заради мускулен проблем.