Новият наставник на Наполи Карло Анчелоти със сигурност не очакваше толкова шумно поражение в дебюта си начело на тима. Опитният италианец обаче заяви, че предпочита отборът му „да се излага сега”, отколкото когато сезонът стартира.

Контролата с Ливърпул в Дъблин се превърна в истинско шоу за зрителите, но всичко се случи за сметка на „везувианите”, които паднаха с 0:5. Анчелоти заяви, че е видял някои „тактико-технически проблеми” и носи отговорност заради желанието си тимът да играе открит футбол.

„Такива загуби винаги пораждат притеснения, но има нужда да го правят”, каза Анчелоти. „Всяка загуба пари, но ние имаме вярата и ентусиазма. Нищо няма да ни ги отнеме.”

„Искахме да играем мача открито. Имаше някои трудности, особено в началото, когато губехме топката в близост до наказателното си поле. Извинението ни е, че опитвахме да правим неща, които не са типични за нас.”

„Отнема малко време те да станат естествени, вярвам, че показахме и някои доста добри неща, особено предвид идеята как искаме да играем.”

„След като противникът поведе с 2:0, мачът стана доста равностоен. Имахме шансове на контраатака. Можеше да подходим и по-дефанзивно, но не искахме. Нямаше нужда да го правим, защото трябва да се научим да градим и срещу тимове срещу Ливърпул, дори когато рискуваме да се изложим. По-добре да се излагаме сега, отколкото след месец време. Резултатът ни оставя стъпили на земята и ни помага. Знаем, че трябва да ставаме по-добри и да се развиваме. Показахме някои тактико-технически проблеми, които ще разрешим много бързо”, допълни Анчелоти.