Наставникът Карло Анчелоти би могъл да остане начело на Наполи до края на треньорската си кариера. Всички предпоставки за това са налице, заяви дъщерята на именития специалист.

Татко Карло, както е известен тактикът в родната Италия, а и не само, пое „везувиани” през лятото на 2018 година. През юни бившият национал ще отбележи 60-годишен юбилей, като не изглежда, че възнамерява скоро да слага точка на заниманията си в попрището, където постигна толкова много успехи.

Много важно е, че поне отстрани хармонията между Анчелоти и собственика Аурелио Де Лаурентис изглежда отлична. „Моят баща отиде в Наполи, защото това е различен тип предизвикателство”, коментира Катя Анчелоти.

„Неапол е красиво място, с уникален ентусиазъм в цяла Италия, който е сравним само с едно-две места по света. Наполи е клуб, който от години не е вдигал никакъв трофей.”

„Те са отбор, който винаги е много близо до спечелването, но не успява в крайна сметка. Да печелиш трофеи не е лесно. Татко повтаря, че много пъти е имал късмет, но според мен той имаше нужда точно от такова предизвикателство сега.”

„Той беше впечатлен от своя тим и атмосферата на „Сан Паоло”. Това е стадион, който би ни липсвал. В Неапол, повече от всеки друг град, имаш нужда от ентусиазъм и страст, защото те те тласкат напред. Наистина мисля, че това беше любов от пръв поглед. В такива мигове се надяваш това да продължи вечно. Дали той може да остане в Наполи до края на кариерата си? По мое мнение – да. Условията са налице”, допълни Катя Анчелоти.