Наставникът на Наполи Карло Анчелоти потвърди, че отборът ще бъде без Лоренцо Инсиние и Алан за гостуването срещу Фрозиноне. Италианският специалист в същото време отвърна на критиците, които нападнаха сериозно „везувиани” заради последните им резултати, като заяви, че никога не може да има гаранция за резултати или трофеи.

Наполи отпадна в четвъртфиналите на Лига Европа след две загуби – 0:2 и 0:1 – от Арсенал, а в Серия А вече не може да се надява на повече от второ място, след като Ювентус вече предсрочно спечели титлата има преднина от 20 точки. Тимът също така рано се прости и с шансовете си за Купата на Италия, като ще завърши годината без отличие.

„Искаме да приключим този негативен период. Желанието ни е да се фокусираме върху второто място и да го постигнем с добър футбол в неделя”, заяви Анчелоти. „Втората позиция можеше и да не изглежда като нещо кой знае какво в началото на сезона, но си остава важна цел.”

„Лоренцо Инсиние опита да тренира през седмицата, но все още чувстваше болки в коляното си. Този проблем е налице вече доста време. Не е сериозно, но това не му позволява да тренира пълноценно. Имаме нужда от търпение.”

„Алан  също е с мускулна травма, но добрите новини са свързани със завръщането на Раул Албиол, макар че не очаквам той да бъде титуляр.”

„Моят анализ за сезона остава позитивен и отборът постигна някои много добри неща, особено в ранните месеци от кампанията. Виждам твърде много негативизъм около нас. Чуват се дори приказки за провал. Никой никога не е казвал, че сме длъжни да спечелим скудетото. Единственото истинско съжаление беше отпадането за Купата на Италия, което си беше изцяло по наша вина.”

„Ние сме конкурентни и оставаме такива в Серия А, което само по себе си е постижение. Чувам хора, които смятат, че отборът е приключил във физическо отношение. Това също не е вярно. Говорим за фалшиво впечатление, защото статистиката показва, че футболистите тичат колкото обикновено. Медиите създават невярна картина за нашата ситуация.”

„Сам си задавам въпроса защо има толкова много негативизъм около Наполи? Феновете изискват усилия, желание и концентрация, но да изискват резултати е невъзможно. Да гарантираш трофей е невъзможно. Мога да гарантирам, че давам най-доброто от себе си за клуба и феновете, на които се възхищавам и които ценя.”