Старши треньорът на Наполи Карло Анчелоти заяви, че единствената грешка на Кристиано Роналдо е, че отиде в Ювентус.

„Пристигането на Кристиано е отлична реклама за Серия А. Италианското първенство много години бе шампионатът на звездите – Марадона, Платини, Зико, Зидан, Роналдо, Шевченко, Кака, Ибрахимович…Но през последните 10 години първенството загуби своя блясък. Пристигането на Кристиано може да промени това. Той е голям професионалист“, коментира Анчелоти в интервю за „France Football“.

„Единствената грешка на Роналдо е, че отиде в Ювентус“, добави треньорът на Наполи.

„Наполи е сега един различен клуб. Нямаме Марадона, но имаме един отбор на много високо ниво, който е изграден на основата на млади футболисти. Отборът играе много добре през последните години и има страхотно качество“, продължи той.

„Не мисля, че успях да прокарам италианската култура в Пари Сен Жермен. Имах желание да вдигна нивото на клуба, но не успях. Радвам се, че все пак Пари Сен Жермен успя да се развие. В момента ПСЖ е един от най-големите отбори в Европа и може да спечели Шампионска лига, това е сигурно.“

„Няма стил на игра „Анчелоти“. Аз конструирам моята игра на база характеристиките на футболистите, с които разполагам. Някои треньори обичат да работят с конкретни футболисти и изграждат съставите си спрямо техните разбирания. Аз работя с наличните футболисти и ги адаптирам към моите разбирания, към стила на игра, който искам да играем“, каза още Карло Анчелоти.