Футболистът на Ювентус Дани Алвеш заяви, че печеленето на мачове се е превърнало в истинска мания за тима. На “бианконерите” им предстои финал за Шампионската лига срещу испанския колос Реал Мадрид в събота от 21:45 часа.

В Ювентус прибират много по-скромни бонуси от Реал

Алвеш допълни, че вижда много от качествата на бившия си съотборник в Барселона Лионел Меси у звездата на “бианконерите” Пауло Дибала.

“В началото на сезона исках да се убедя, че играчите не Юве разбират респекта ми към тяханата философия и история. Веднъж, след като получих уважението им, се опитах да покажа и силните ми страни”, каза Алвеш.

“В Барса играехме по памет. В Юве е различно. Тук става въпрос за колективно мислене, което ни доведе до финала на Шампионската лига. Когато съдията свири началото на мача, винаги искаме да намерим начин да спечелим, без значение какво се случва на терена. Победата не е просто цел за Юве, това е като мания. Няма извинения”, допълни десният бек.

Молят Ковачич Реал да бие Ювентус

“Спомням си една тренировка с Меси, на която правеше такива неща с краката си, които бяха напълно алогични. Това беше едно изключително натоварващо занимание, но Меси дриблираше между защитниците и изпращаше топката в мрежата убийствено. И тогава, когато премина буквално през мен, го гледах и си мислех: “Това шега ли е?”. Tова беше момента, в който разбрах, че никога няма да се изправя срещу някои друг като него”, каза още Алвеш.

“Един ден на тренировка обаче видях нещо в Дибала, което вече бях виждал в Меси. Това не бе просто чист талант, а също така и неистовото му желание за завладее света”, завърши футболистът.