Бившият ццентрален защитник на Милан и националния тим на Италия Алесандро Неста сподели какво е преживял след като се е отказал от футбола. В момента той е треньор на втородивизионния Фрозиноне.

"В епохата, в която играх аз, щях да остана в Лацио до края на кариерата си, но от това, което ми се случи в Милан, бих казал че нещата се развиха страхотно за мен. Милан ми позволи да направя големи неща, да се докажа като играч от международно ниво", заяви Неста.

"Имам три най-тежки двубоя в кариерата си. Едно дерби на Рим, в което нанесох огромни щети за отбора си, но покрай дербитата растеш. Другият мач е финалът на Европейското през 2000-та година, а третият е финалът в Истанбул. Когато водиш с 3-0 на почивката, се чудиш какво се случва, а не можеш да намериш обяснение", добави още той.

"Да. Всички твърдят, че не им липсва, когато спрат да играят, но аз се чувствах отвратително. Първите шест месеца ги приех като ваканция, после изпаднах в криза. След 2 години ми се обади Матераци, за да ме покани да отида да играя в Индия. Тогава съпругата ми ми каза да отида, защото бях станал непоносим. В момента намерих спасение с треньорството, но да си играч е друго нещо", сподели бившият бранител на "росонерите".