Старши треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, заяви, че в отбора не трябва да захвърлят цялата свършена работа досега през сезона само заради загубата с 0:1 в дербито с Интер миналата седмица, който той за пореден път определи за фаворита за титлата в Серия А. Специалистът също така изрази надежда, че „бианконерите“ ще се завърнат на победния път с домакински успех в утрешния мач срещу Удинезе.

„При Душан Влахович няма нищо сериозно, просто разтегнат аддуктор. Той би трябвало да е на разположение следващата седмица. Ще вземем Леонардо Чери от дубъла, а утре ще избирам измежду Федерико Киеза и Кенен Йърдъз. Федерико имаше проблеми с контузия миналата година, а през този сезон още няколко пречки, но е важен играч за Ювентус и очакваме много от него. Не, Карлос Алкарас няма да бъде титуляр утре, защото пристигна едва преди седмица. Той има качество и потенциала да се подобрява, така че ще ни бъде от полза към края на кампанията“, заяви Алгери на днешната си пресконференция.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

„Трябва да се опитаме да се върнем на победния път утре срещу отбор, който по отношение на качество и представяне не заслужава да е на настоящата си позиция. Удинезе е физически тим с играчи като Лоренцо Лука, Флориан Товен и Лазар Самарджич, които предоставят техника и добри точни удари. Вижте, не е тайна, че Интер бяха фаворитите за Скудетото. Ние събрахме 53 точки, а утре трябва да се върнем към победите и да се отдалечим от петото място. Интер правят изключителни неща. Мисля, че са спечелили всичките си седем мача през 2024 година. Просто трябва да правим стъпка по стъпка. Тяхната победа над Рома трябва да ни мотивира още повече отново да намалим пасива ни спрямо тях на 4 точки“, подчерта наставникът на Юве.

„Можеш да загубиш директен сблъсък, случва се. Един мач не бива да ни кара да захвърлим цялата добра работа, която свършихме през тези месеци. Ако не друго, то поне научихме много от този мач. Анализирах тази среща, която беше равностойна. Федерико Димарко имаше шанс, а Маркюс Тюрам вкара гол (б.р. - всъщност предизвика автогол), а ние пропуснахме възможност чрез Душан Влахович. Двубоят беше широко отворен след почивката, като и двата отбора можехме както да вкараме, така и да получим гол“, каза още италианският специалист.

В момента най-силният тим е на върха в класирането. Още от началото казвах, че Интер са фаворитът за титлата и ще бъде така до края. Ние просто трябва да се фокусираме върху нашия път и да се върнем в релсите след една точка в последните ни два мача. Колко дълго се виждам в Ювентус? Първо ще се опитаме да приключим сезона добре, а и имам още година от договора ми. В нашата работа винаги зависим от постигнатите резултати. Доволен съм, че изравнявам някого като Марчело Липи, който сътвори история с Италия и Ювентус, особено като се има предвид колко съм привързан към него. Ние обаче имаме мач за печелене и това, че ще бъде моят 405-и в Ювентус, е без значение“, коментира още Алегри.