Новият-стар треньор на Ювентус Масимилиано Алегри настоява за привличането в клуба на нападателя на Евертън Мойс Кийн. Торинци отдавна обмислят варианта да върнат юношата си, но за известно време тази идея бе оставена на заден план. Сега обаче лично Алегри е заявил, че иска да има голаджията в състава си, съобщава “Tuttosport”.

Алегри познава добре качествата на 21-годишния талант, с когото работи при предишния си престой на “Алианц Стейдиъм”. Още повече, че Кийн доста разви таланта си в последните години, като направи много силен сезон с екипа на Пари Сен Жермен през миналата кампания. Той игра под наем на “Парк де Пренс”, където отбеляза 17 гола в 41 мача. Смяташе се, че парижани дори ще откупят правата му, но до сделка с Евертън така и не се стигна и играчът се завърна на “Гудисън Парк”.

Доскоро се смяташе, че Кийн не влиза в плановете на “Карамелите”, които ще му търсят купувач през лятото. Напускането на Карло Анчелоти и смяната му с Рафа Бенитес обаче коренно промени ситуацията. Сега испанският специалист смята да разчита на италианския национал и ще направи всичко възможно да го задържи в състава си.

Това доста намалява шансовете на Ювентус да си върне Кийн. Торинци го продадоха на Евертън за 27,5 млн евро през 2019 година, но в момента цената на футболиста е 35 милиона евро, а няма да е изненада, ако мърсисайдци поискат дори по-голяма сума, за да се разделят с него.