Треньорът  на Ювентус, Масимилиано Алегри, заяви, че винаги е удоволствие за него да се изправя срещу Жозе Моуриньо, говорейки преди дербито с Рома от този кръг на Серия А. 

Юве победи Рома в последните си три мача и срещу никой друг отбор не е печелил повече мачове в първенството. Торинци също спечелиха 10 от последните си 11 домакински мача срещу Рома.

Рома на Моуриньо обаче направи перфектен старт на сезона с две победи в два мача и има две точки повече от Юве преди съботното гостуване в Торино.

"Да се ​​изправя срещу Моуриньо винаги е удоволствие, той върши страхотна работа и оформя Рома по свой начин. Това ще бъде много оспорван мач“, каза Алегри.

Рома привлече бившия нападател на Ювентус Пауло Дибала и аржентинецът прави първото си завръщане на Алианц стейдиъм, където прекара седем сезона.

„Прекарахме няколко невероятни години заедно, с играта си той караше всички да се забавляват. Утре ще го срещнем отново като съперник, за мен е удоволствие да го видим отново", каза още Алегри.

Юве продължава да работи по селекцията, като пред договор с тима е полузащитникът на Пари Сен Жермен Леандро Паредес, докато полският нападател Аркадиуш Милик се присъедини под наем за една година от отбора на Лига 1 Олимпик де Марсилия.

"Паредес все още не е пристигнал и не знам дали ще пристигне", каза Алегри.

„Много сме доволни от Милик, той има впечатляваща статистика. Що се отнася до неговите характеристики, той може да играе и с (Душан) Влахович. Очакваме да го картотекираме и той ще бъде на разположение утре.“

Алегри каза, че защитникът Леонардо Бонучи няма да играе, тъй като не е добре, докато новото попълнение Анхел Ди Мария се очаква да се възстанови от контузията си за мача срещу Фиорентина следващия уикенд, но вратарят Войчех Шчесни е на разположение.