Старши треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, изрази надежда, че трудното начало на сезона за отбора вече е в миналото и че отсега нататък „бианконерите“ ще се върнат на правия път.

„Започва нов сезон за нас. Няма да забравим, че първият месец се разви зле за нас, тъй като статистиката не лъже. Изиграхме 9 мача, от които загубихме 3 и направихме 4 равенства. Трябва да сме наясно с периода, през който преминаваме. Изправяме се срещу Болоня, които не заслужаваха да загубят от Емполи. Опитваме се да върнем Ювентус на победния път с усърден труд и страст. Има моменти, в които нещата се получават добре, а в други – не, но винаги трябва да бъдеш готов да се върнеш на правия път“, започна специалистът от Ливорно.

“Имаме доста време, за да се възстановим както в Серия А, така и в Шампионската лига. За щастие, футболът винаги ти дава шанс да започнеш наново. През последните две седмици имахме възможността да обменим идеи, да разберем проблемите и да се опитаме да намерим решения. Лошото е, че имаме тенденция да търсим проблемите, а вместо това трябва да се фокусираме върху решенията“.

„Едно от основните неща е да се справяме с непредвидените събития по-добре, като например при ремитата със Салернитана и Рома. Това не е първият тежък период, през който преминавам. Важното е да бъдеш гладен и да търсиш предизвикателство, което можеш да спечелиш“, коментира Алегри.