Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри бе категоричен, че тимът му трябва да си осигури шестата поредна титла от Серия А в неделя. “Бианконерите” са домакини на 18-ия Кротоне в мач от предпоследния 37-и кръг на италианското първенство.

Дибала: Юве е един от топ клубовете в Европа и може да победи Реал

Към момента Юве е на първото място в класирането с 85 точки, на 4 пред втория Рома (81). Кротоне пък е с актив от 31 точки и е застрашен от изпадане. Това означава, че със сигурност ще търси победата, тъй като е само на точка от 17-ия Емполи (32).

“Искаме да празнуваме шесто поредно скудето в неделя. Трябва да спечелим титлата утре”, каза 49-годишният специалист.

“Кротоне имат общо 17 точки в последните си седем мач и мисля, че имат цели 10 от гостувания. Те са допуснали много малко голове и са наистина опасни на контраатаки. Тимът се нуждае от спокойствив, но също така от силата, с която се борихме срещу Рома”, допълни Алегри.

“Триумфирахме на финала на Купа Италия с необичаен резултат, като никой никога не е печелил последователно три трофея от този турнир. Това ни дава невероятна сила да продължим напред”, каза още италианският наставник.

Как един черногорец коронясва Реал и разплаква Юве?

Алегри коментира и финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид на 3 юни.

“Финалът не е мач, който изиграваш, това е мач, който печелиш. Казах на момчетата, че вече ни е писнало да се гледаме, затова нека да спечелим титлата в Серия А и да си осигурим няколко дни почивка. След това ще се подготвяме за Кардиф”, заяви треньорът на “бианконерите”.

Юве приема Кротоне в неделя от 16:00 часа.