Ювентус трябва да преоткрие своята идентичност за последните два мача от Серия А за годината, каза старши треньорът Масимилиано Алегри.

Отборът му започна кампанията с надежда да си върне титлата в Серия А, но е едва седми в класирането след 17 мача, на 12 точки зад лидера и защитаващ титлата си Интер.

Ювентус завърши 1:1 с Венеция миналия уикенд, а в събота излиза срещу Болоня.

"Трябва да намерим себе си отново в следващите два мача. През януари имаме четири-пет важни мача. Трябва да направим най-доброто, което можем през втората половина на сезона. Трябва да работим с увереност", каза Алегри на пресконференция.

Той разкри, че голмайсторът Пауло Дибала няма да бъде използван срещу Болоня, докато Федерико Киеза и Данило също са аут от групата, а Джорджо Киелини е под въпрос.

"Ние искаме да завършваме шансовете, които създаваме, и се стремим да се подобрим в това отношение. Но трябва да го направим спокойно и да се справим с тези проблеми. Наясно сме, че изоставаме в класирането, но имаме 21 мача, за да решим това", добави той.

Ювентус приема Каляри следващия вторник преди двуседмична зимна пауза, но започва 2022-а с тежка програма и двубои Наполи, Рома и Милан в Серия А през януари, когато трансферният прозорец се отваря отново за един месец.

"Трансферният пазар няма да реши това, което трябва да разрешим, нашите проблеми в атака. Отборът е отличен, но трябва да се подобрим в някои аспекти. Държим мачовете си отворени твърде много и е нормално да има такива, както срещу Венеция, където можеш да допуснеш гол с първия им удар към вратата. Ето защо трябва да умееш да използваш шансовете си", коментира Алегри.