Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели, че в отбора ще бъдат внимателни около възстановяването на Кристиано Роналдо. Юве ще е без голямата си звезда в предстоящия мач в Серия А срещу Емполи в събота, но Алегри смята, че Пауло Дибала, Марио Манджукич и Федерико Бернардески ще заменят липсата на португалеца.

„Той има допълнителна почивка”, сподели треньорът на въпрос за №7. „Все пак той е добре, започнал е да се движи, но е нужно да сме внимателни, тъй като влизаме в деликатна фаза на сезона. По-добре е, че ще почива сега и завръщането му ще ни помогне в самия крак”, започна Алегри на брифинг преди дуела срещу Емполи.

„Мойс Кийн трябва да се развива стъпка по стъпка. Той е едва 19-годишен, така че искам да бъде последователен, както и другите ни млади футболисти. Нуждае се да е спокоен, качествата са му безспорни и е голмайстор. Нека обаче го оставим да се развива спокойно, а това е моя работа и ще направя да стане така”, продължи наставникът на италианския шампион.

„Всички наши футболисти, които бяха заети с мачове за националните си отбори, се възстановиха и гледаме към мача в събота. Тогава всички ще са в оптимална кондиция. Доближаваме се до целта да спечелим титлата. Кристиано ще премине тестове в понеделник, а очакванията са ми Дъглас Коста да се завърне за мачовете ни в ШЛ. Де Шилио е добре, Куадрадо ще е готов до десет дни. В атака ще бъдем с Дибала, Манджукич и Бернардески”, продължи Макс Алегри.

„Въпреки изминалата пауза, все още сме ядосани от загубата срещу Дженоа. Срещу Емполи трябва да бъдем солидни. Нуждаем се от сериозно представяне, с целия нужен респект към опонента, но трябва да спечелим. Не бяхме добри срещу Дженоа, така че нека се поправим в идния кръг. Нуждаем се от пет победи за титлата, така че нека първата бъде в събота”, завърши Алегри.