Продължаващото разследване на трансферите в Ювентус помага за спокойната атмосфера в съблекалнята на тима, заяви старши треньорът на "бианконерите" Масимилиано Алегри. Италиански следователи претърсиха офисите на клуба в Торино по-рано тази седмица, като част от разследване за трансфери на играчи, включително и продажбата на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед през лятото. Случаят беше отразен шумно в италианските медии, но от Ювентус повториха, че винаги са действали в съответствие със съществуващите закони.

"Нашата среда е пълна със спокойствие. Това, което трябва да направим, е да се обединим, за да постигнем победа", каза Алегри на пресконференция преди мача срещу Дженоа в неделя.

"Нямам какво да кажа за останалото, клубът е дал достатъчно прессъобщения и има професионалисти, които да се погрижат за въпроса", добави специалистът от Ливорно.

Ювентус победи Салернитана с 2:0 във вторник, за да вземе реванш след пораженията срещу Челси и Аталанта. Отборът от Торино, е на седмо място в Серия А след лошия старт на сезона.

"Трябва да спечелим отново срещу Дженоа, който има две поражения и равенство с Андрий Шевченко начело. Той е добър треньор, въпреки младата си възраст и имаше страхотен опит с националния отбор на Украйна, постигайки фантастични резултати. За нас това е важен мач, който трябва да спечелим", каза още Алегри.