Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри прие напълно спокойно първото шампионатно поражение на своя тим през сезон 2018/2019, което дойде в 28-ия кръг на Серия А. Опитният специалист заяви, че резултатът ще послужи като събуждане на неговите играчи от съня, в който живеят след изключителното 3:0 над Атлетико Мадрид през седмицата.

„Бианконерите” не взеха Кристиано Роналдо за гостуването срещу Дженоа, което приключи със загуба 0:2.

„Очаквах различен Ювентус. Не играхме достатъчно добре и направихме някои грешки, а после първият гол дойде от нищото”, коментира Алегри.

Загубата в никакъв случай не е фатална за Юве, който със 75 точки на върха има предостатъчен аванс пред втория Наполи (57), който по-късно днес приема Удинезе в своя мач от кръга.

„Точно както срещу Аталанта за Купата на Италия, избрахме да загубим точния мач, защото това се случва точно преди паузата за националните отбори. Имаме време да „изключим” и отпочинем.”

„Неизбежно беше усилията, които хвърлихме срещу Атлетико в сряда, да натежат. Допуснахме известни рискове през първото полувреме, но се справихме далеч по-добре след паузата. Точно когато вече контролирахме ситуацията, съперникът откри резултата и това промени мача.”

„Не можеш във всеки мач да играеш най-добрия си футбол. Мисля, че ако не друго, тази загуба е полезна и ще ни събуди. Мислехме, че вече сме спечелили скудетото, но случаят не е такъв. Трябват ни още пет победи и сега се надяваме Наполи да изтърве точки.”

„Не е възможно да побеждаваш във всеки мач, повтарям го още от началото на сезона, затова няма смисъл да се правят драми. Изиграхме 28 двубоя, в които записахме три равенства, така че не се представяме лошо”, допълни Алегри.