Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри отказа да се оправдава със съдията за равенството 2:2 със Салернитана. „Бианконерите“ отбелязаха трети гол в добавеното време, който обаче не бе зачетен заради доста спорна засада на Бонучи, който не играе с топката, но според арбитъра влияе на ситуацията. Стигна се и до сблъсъци между двата отбора, а специалистът от Ливорно бе един от хората, които получиха червени картони. Интересното е, че след мача се появиха кадри, на които се вижда, че Бонучи дори не е в засада, тъй като Антонио Кандрева я покрива. Алегри обаче е на мнение, че съдиите трябва да бъдат оставени на мира.

"Сега искам да похапна, защото стана късно, не ме интересува нищо друго. Дали играхме зле? Не, вие твърдите подобно нещо, вие следите мача, но не го гледате. В първите 20 минути играхме много добре. Имахме няколко опасни удара в първите 20 минути и други добри ситуации. През втората част стояхме добре. Ако не друго, се подготвихме за Шампионската лига с равенство, а не със загуба. След това получихме гол от грешка на Куадрадо. Не обичам да говоря за съдиите след мача. Голът е отменен и това е. Единствено бих искал да изгледам повторение на ситуацията отново. Твърди се, че Кандрева е бил близо до корнера, но не съм виждал това видео. Ами ако наистина не е имало засада? Не сме гледали това видео, така че не знам дали е така. Въпреки това смятам, че съдиите трябва да бъдат оставени на мира. На терена важни са футболистите. В Италия имаме поне 10-15 добри рефери", смята Алегри.

30 снимки

"Ще играем и ще видим. Оптимист съм. Мачовете могат да са много сложни, но ми хареса реакцията през второто полувреме. Поздравявам играчите за това. Реферът се справи добре и взе някои трудни решения в края. Трябваше да губим с един гол на полувремето, но допуснахме да ни вкарат втори от дузпа в добавеното време. Досега не бяхме изоставали в резултата, затова исках да видя реакцията на футболистите. Това може да се случи във футбола, но е важно да не губиш организацията в играта си. Трябва да направим следващата крачка, трябва да започнем да се справяме по-добре в определени ситуации", допълни италианецът.

"В състава имаме млади играчи, те няма как да натрупат самочувствие моментално. Трябва време, за да свикнат да побеждават. Съжалявам, че не спечелихме, но сме на 4 точки от лидерите. Радвам се, че видях добра реакция от играчите. Сега трябва да отидем да похапнем и да се подготвим добре за мача с Бенфика", завърши Алегри.