Масимилиано Алегри ще е новият наставник на Ювентус от следващия сезон. Споразумението между него и клубното ръководство е постигнато тази сутрин след интензивни разговори през последните дни и новината ще бъде обявена до 24 часа, съобщава Фабрицио Романо.

Той ще замени Андреа Пирло, който води отбора през последния сезон, но ще бъде освободен днес. "Старата госпожа" обаче не оправда очакванията на феновете и изгуби титлата за сметка на Интер, завършвайки на 4 място в крайното класиране. Световният шампион все пак донесе Суперкупата и Купата на Италия, но това не е убедило шефовете в Торино да го задържат.

Алегри ще започне втория си период начело на "бианконерите", след като водеше тима между 2014 и 2019 година, когато Юве завоюва 5 поредни титли.

Вестта идва изненадващо на фона на това, че италианецът бе в контакт с Реал Мадрид от март. Специалистът е избрал предложението на Андреа Аниели, тъй като от "Сантиаго Бернабеу" все още са се колебали как да процедират след оставката на Зинедин Зидан.

Интер също са опитали да изкушат треньора, но офертата на Ювентус е била по-добра.