Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели след успеха с 2:0 като гост на Лацио, че тимът е играл добре, но е пропуснал доста положения.

Победата дойде след две попадения от дузпи на Леонардо Бонучи, а Алегри заяви, че е спазил традицията да не гледа, когато неговият отбор изпълнява наказателен удар. Той специално похвали халфът Адриен Рабио, но разкритикува поводението на Деян Кулушевски в края на двубоя.

60 снимки

„Играхме добре, но пропуснахме доста положения. Не можем с лека ръка да пропиляваме толкова възможности. В края на мача Деян Кулушевски се опита да излъже няколко човека, вместо да отиде до флагчето за корнер. Нямаме нужда от подобни отигравания или петички, когато е важно да се запази резултатът. Кулушевски трябва да се научи да взима правилните решения“, заяви Алегри.

„Това не беше мач между Алегри и Сари, а между Ювентус и Лацио. Футболът е и стратегия. Има моменти, когато трябва да задържиш топката, както и такива, в които трябва да контраатакуваш или пък да се защитаваш. Мислех, че Лацио ще има притежание около 70-80%, но ние стигнахме до 46%, така че има подобрение. С времето ще напредваме“, продължи бившият наставник на Милан.

„Рабио, Локатели и Маккени свършиха много работа в средата на терена. Специално Рабио спря Милинкович-Савич, което беше важно. Показахме отборен дух и позволихме на съперника да създаде съвсем малко положения пред вратата ни. След смяната на Данило с Кулушевски съществуваше риск да загубим баланс, но момчетата се справиха“, каза още Алегри.