Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри не смята, че воденият от него отбор е фаворит за спечелването на Шампионската лига. Торинският град е абсолютен доминант в италианския футбол със седем поредни титли, а през този сезон осмото Скудето изглежда почти сигурно, след като "бяло-черните" нямат поражение в калчото след първите 24 кръга, а преднината им пред втория Наполи е внушителните 13 точки. Ювентус загуби два финала в Шампионската лига през 2015 и 2017 година, а сега мнозина считат, че при провал в турнира сезонът ще бъде считан като неуспешен.

Торинци срещат на осминафиналите коравия тим на Атлетико Мадрид, като първата среща е утре на стадион "Уанда Метрополитано", където ще се играе финалът на надпреварата на 1 юни.

"Привличането на Роналдо не ни гарантира сигурно спечелване на Шампионската лига. Трябва да уважаваме всеки съперник. Работим здраво, за да побеждаваме, но има и други отбори, които искат да вдигнат трофея. Би било лудост да кажа, че сме изявен фаворит в турнира. Естествено нашата цел е да вземем титлата, но за това трябва да играем добре и да имаме нужната доза късмет", коментира Алегри.

Роналдо е най-добър реализатор в историята на Шампионската лига. Той беше с ключова роля за спечелените три поредни титли от Реал Мадрид през последните три сезона, но през лятото напусна "Сантиаго Бернабеу", за да подсили Ювентус.