Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри пожела от своя Ювентус да поработи върху подобряването на своята защита след победата с 3:0 над Киево Верона.

Юве писа тройка на Киево преди сблъсъка с Барса

В първите три кръга от новия сезон в Серия А „бианконерите” вкараха 10 гола, което е най-резултатният им старт в калчото от 1981 година насам.

„Играхме с трима полузащитници за първи път днес, като имахме само един ден да се подготвим, тъй като националите се върнаха в четвъртък”, каза Алегри.

„Позволихме на противника да отправи твърде много изстрели, а това е нещо, върху което трябва да работим и да подобрим. Все пак беше хубаво да запазим мрежата си суха.”

Манджукич увисна за Юве преди големия дуел с Барса

„Щом Киево започна да губи интезитет в играта си, нашето  качество изпъкна. Това е логично, когато противникът не тича така здраво, защото се създават повече пространства.”

„През миналия сезон допуснахме малко голове и позволихме много малко възможности. Всичко зависи от това как се трудим, когато противникът държи топката. Трябва да се представяш добре в защита и атака, за да печелиш трофеи, а ни е сбъркахме в защита във финала срещу Реал Мадрид от Шампионската лига и затова загубихме.”

„На моменти се смея, когато хората казват, че играем или не играем добър футбол. Какво всъщност значи това? Понякога  печелиш мачове, когато играеш добре, друг път, когато го правиш не чак толкова добре”, заключи Алегри.