Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри се изказа доста критични спрямо технологията за видео арбитраж, която съдиите използват, за да бъдат категорични в решенията, които взимат.

Ювентус загуби аванс от два гола срещу Аталанта и мачът завърши 2:2, а решенията на видео арбитража бяха с основна заслуга „бианконерите“ да не стигнат до победата, тъй като гол на Манджукич не бе зачетен заради извършено нарушение преди това от страна на Стефан Лихщайнер.

„Видео арбитражът е важен инструмент, но ако искаме да запазил футбола като спорт, не може да продължим да го използваме за субективни ситуации“, коментира Алегри.

„През март, когато мачовете имат стойност в борбата за титлата, ще продължават по три или четири часа“, добави наставникът на Ювентус.

Макс Алегри се вижда пенсионер до 5-6 години

„Видео арбитражът трябва да се използва само при обективни ситуации, ако решението на съдията е свързано с момент в наказателното поле или когато решението на арбитъра е повратно. В противен случай мачовете ще приключат в полунощ“, каза още Масимилиано Алегри. 

Аталанта спря Юве в мач с много спорни отсъждания