Ювентус бе наказан с отнемане на 15 точки за "финансови нередности", което го свали до девето място в таблицата на Серия А и извън борбата за квалификация за Шампионска лига.Отборът на Масимилиано Агелгри също отпадна и от "турнира на богатите" в груповата фаза, което го принуди да се присъедини към плейофния кръг на Лига Европа. "Бианконерите" се изправиха срещу Нант, като направиха 1:1 в първия мач от плейофите на втория по сила турнир в Европа. Масимилиано Алегри не бе особено доволен на прескоференцията след мача, като влезе и в спор с журналисти.

"Никога не съм казвал, че искам Ювентус да спечели с 1:0, побърквате ме с тези глупости. Клишето е, че искам моите отбори да печелят с 1:0, но това не е точно. Просто е, вижте всички статистики на моите отбори, винаги съм имал най-добрата защита и втората най-добра атака. Не можете да избягате от статистиката. Вижте Милан и Ювентус, това е моят рекорд.

Моите отбори винаги са вкарвали 70-80 гола на сезон. Вие много говорите за нищо, аз говоря за числа, това е проблемът. Знам, че трябва да седиш там и да говориш за нищо, за да запълниш времето, но не го правя. Представихте си това, създадохте историята и след това продължихте да я разпространявате. Ти виждаш нещата абстрактни, аз виждам това, което е конкретно.

Имате всички статистики, вижте ги. Във футбола има само едно нещо, което се брои: печеленето на игри. Няма значение дали е 1:0 или 5:0. Въпреки това остава фактът, че моите отбори винаги са имали най-добрата защита и второто най-добро нападение", заяви Алегри.

Докато Алегри е нетърпелив да защити рекорда си, Юве се бореше за постоянство през настоящата кампания. Само лидерът в Серия А Наполи е допуснал по-малко голове в италианския първенство този сезон, но пет отбора са отбелязали повече от бианконерите.