Старши треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, заяви, че отборът му е превъзмогнал шока от отнемането на 15 точки от актива им и сега трябва да се съсредоточи върху битката за място в Топ 4.

13 снимки

След като въпросният брой точки бяха извадени от актива на тима заради наказание, „биаконерите“ са на 12 пункта от четвъртия Рома при по 15 оставащи срещи.

„Надигнахме се след случилото се и имаме ясна мини цел: да не губим увереност, защото така или иначе вече сме спечелили 47 точки, макар 15 от тях да ни бяха отнети. Знаем, че трябва да се опитаме да продължим така до края на сезона и да финишираме в четворката. Трябва да го направим, а отделно сме в Купата на Италия и Лига Европа“, каза Алегри.

Първият от оставащите сблъсъци е срещу градския съперник Торино. Мачът от 24-тия кръг в Серия А е във вторник вечер.

„Дербито винаги е важно и за двата отбора, особено за нас. Трябва да продължим да се изкачваме в класирането. Срещу Торо винаги ни е било трудно, но сме длъжни да покажем най-доброто от себе си“, заяви специалистът.

Алегри потвърди, че ще включи в групата Пол Погба, който заради контузии така и все още не е записал нито минута за отбора след завръщането си. Няма обаче шанс той да е титуляр.

„Пол е по-добре и ще бъде в групата. Ако се наложи, ще го пусна в игра, но със сигурност няма да е за дълго. Същото важи и за Федерико Киеза. Двамата трудно биха започнали от първата минута след толкова дълъг период извън терена. Единият не е играл от 315 дни, а другият беше аут за 10 месеца“, разкри Алегри.

„Специално Погба трябва да разбере, че се намираме във важен етап от сезона и трябва да е мотивиран да ни помогне в оставащите срещи. Нуждаем се от помощ от всичките ни футболисти“, завърши италианецът.