Бившият наставник на Ювентус Масимилиано Алегри опроверга твърденията, че има прокоба, тегнеща над клуба, която спира "бианконерите" от това да спечелят нов трофей от Шампионската лига. 

Юве няма спечелен трофей от най-престижния европейски клубен турнир от 1996-та година насам, губейки цели няколко финала през последните над две десетилетия. Самият Алегри стигна до два финала на Шампионската лига в 5-годишния си престой на "Алианц Стейдиъм". 

Върепки че и в двата случая беше от губещата страна, срещу Барселона и Реал Мадрид съответно, специалистът вижда достигането до финал на ШЛ само по себе си като страхотно изживяване. 

"В Милан и Ювентус имах цел да споря за спечелването на Шампионската лига. Няма никаква прокоба на финалите в Шампионска лига", започна италианецът. 

"Да достигнеш до финал в Шампионската лига само по себе си е страхотно изживяване. Това е като финал на Супербоу, на самият ден можеш или да загубеш, или да спечелиш, но ти се изправяш срещу най-добрите". 

"По време на престоя ми в Юве загубих срещу Барселона и Реал Мадрид, които бяха най-добрите отбори в света. Имахме повече шансове за печелене на първия финал, но прокоба със сигурност няма", завърши Алегри.