За Масимилиано Алегри става все по-трудно да отрича, че Ювентус е в борбата за титлата в Серия “А”. Тази вечер “бинаконерите” се наложиха с 1:0 над действащия шампион Наполи и оглавиха класирането преди мача Интер срещу Удинезе. В герой за гранда от Торино отново се превърна защитникът Федерико Гати, който донесе трите точки и срещу Монца миналата седмица.

“Тази победа е много важна, защото оставихме Наполи на 12 точки зад нас. Колкото до това дали сме реален конкурент за Скудетото, трябва да продължим да се подобряваме малко по малко и да избягваме елементарните грешки. Направихме силно първо полувреме и бяхме стабилни. Да, Наполи повече задържаше топката, но не създаде кой знае какви положения”, коментира Алегри.

“Тези момчета работят много усърдно. Искам да сме по-прецизни и да не избързваме в ситуации, в които е по-добре да задържим топката. В съблекалнята можем да си кажем, че гоним титлата, но важното е да постигаме резултати. Няма смисъл да се вираме в бъдещето, а да останем здраво стъпили на земята. Надявам се да играем по същия начин, да показваме същия характер и да се държим в челото на класирането”, изтъкна наставникът на “Старата госпожа”.

“Да, победихме Милан и Наполи, направихме равенство с Ювентус. Дербитата имат своята тежест, но същото се отнася и за другите мачове, например този, който ни предстои - срещу Дженоа. Това е футболът. Понякога си обзет от еуфория, друг път си депресиран, затова важното е да намерим баланса”, сподели Алегри.

“Влахович доминираше срещу опонентите си, Киеза се справи добре, но хубавото е, че и двамата осъзнаха, че трябва да работят за отбора и да пресират. Ювентус има в ДНК-то си от 120 години способността да остига резултати с усърдие и много труд”, добави треньорът на Юве.