Старши треньорът на Ювентус говори след успехс срещу Монца с 2:1 в Серия А.

"Важна победа, постигната срещу силен отбор. Можехме да поведем с 2:0, но през второто полувреме отстъпихме притежанието на топката. Не рискувахме, но оставихме много свобода на Карбони, който е чудесен играч. Реагирахме мигновено след изравнителното попадение. Поздравления за момчетата, които много искаха победата. Всички се потрудиха здраво”, заяви Алегри. 

“Нямаме право да спираме. Трябва да работим седмица след седмица, за да продължим да сме колкото се може по-близо до върха на таблицата. Дали Влахович ще продължи да буе дузпите? Ще видим. Ако някой пропусне дузпа, това не означава, че не трябва да получи шанс да се поправи. Душан се представи силно и не загуби концентрация, което е най-важното”, допълни той.

“През миналия сезон дори не вкарахме гол на Монца. Тези три точки са от голяма важност за нас. Наполи и Милан могат да се върнат в битката за титлата. Остават много мачове и една хубава серия може да те върне в борбата. Нашата цел е да се класираме за Шампионската лига”, завърши наставникът на Ювентус.