Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри не се притеснява от контузиите в тима му и заяви, че Леонардо Бонучи ще бъде на разположение срещу Сампдория, но няма да е титуляр.
Бонучи не е напълно готов, а и много от съотборниците му напоследък получиха мускулни контузии - Пол Погба, Анхел Ди Мария и Войчех Шчесни.

„Ще се изправим срещу отбор, който игра добре срещу Аталанта, създавайки положения и удряйки гредата два пъти. Никога не е лесно да играеш на „Мараси“. Ще има моментиа, в които ще трябва да се защитаваме добре.

„Има много шум, когато има мускулна травма за Ювентус. Ди Мария имаше проблем с адуктора, той ще отсъства една седмица, може би десет дни. Не мога да направя нищо за менискуса на Погба или контузията на рамото на Маккени. Шчесни имаше проблем с адуктора, който може да бъде разрешен. Перин е надежден, контузиите са една част от сезона. Не се притеснявам“.

„Киеза напредва. Ще се радвам, ако се завърне преди паузата за световното първенство. Аз съм прагматик и реалист. В момента не мога да разчитам на него”.

Алегри беше попитан какво мисли за титлата в Серия А и кой отбор вижда като фаворит за спечелването на Скудетото.

„Трябва да работим здраво, има осем топ отбора: Милан, Интер, Наполи, Ювентус, Лацио, Рома, Аталанта и Фиорентина“.

„Милан е фаворит на хартия, Интер привлече силни играчи, сезонът е дълъг и следващите три месеца са важни, но ние трябва да мислим за себе си и да подобрим резултите си. Не можем да бъдем фаворити в момента. Трябва да бъдем тихи и да знаем, че за да печелим мачове, трябва да страдаме и да не мислим, че ще спечелим лесно само защото сме Ювентус“, заяви Алегри.