В интернет пространството се появи видео, в което треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри беснее срещу своя играч Федерико Бернардески по време на победата с 3:0 над Йънг Бойс в Шампионската лига през седмицата. Клипчето бързо придоби популярност на Апенините главно заради факта, че в него тактикът засяга бившия тим на Бернардески – и един от най-заклетите врагове на „бианконерите” Фиорентина.

По-рано тази сутрин 24-годишният Бернардески призна, че Алегри му е бил много ядосан за две ключови подавания, които не е направил при иначе безоблачната победа над швейцарския тим. Талантът, чиито фланелки феновете на „ла виола” масово горяха след трансфера в Юве през лятото на 2016-а, изигра пълните 90 минути на мача срещу Йънг Бойс, а впоследствие настоя, че запазва изключително добри отношения с треньора.

Не така обаче изглежда отстрани ситуацията в хода на самия мач, когато Алегри беше меко казано гневен от грешните решения на своя играч. „Това е най-обикновен пас, трябва да се вкарват голове! Ей сега го вадя, ни е не сме пустите Фиорентина!”, крещи наставникът.

Бернардески е юноша на „виолетовите”, където с годините се наложи като централна фигура и беше несменяем титуляр. Откакто премина в Юве обаче Алегри в не един и два случая е подчертавал, че нападателят трябва да показва повече постоянство, отколкото е демонстрирал във Флоренция.